Tudung Sicomel

Tudung kanak-kanak

Monday, October 16, 2017

Wednesday, September 13, 2017

JBK~Impian remaja kembali

JBK-JaMu bIdAn KaMpUnG
Energy booster
Improve blood circulation
Promote regular menstruation cycle
Ease menstrual cramps and vaginal discharge
Strengthen uterus after childbirth
Suitable for married women only

Jamu Rahsia Bidan Kampung x 3 BOTOL (90 Capsules)

Beli!

 


Monday, July 3, 2017

DD Moist Cake Nurraysa lagi ~

Hai assalam uols !

Best glowing dd moist cake Nurraysa ni, saya memang da guna dan ok sgt. Bole cuba tengok promosi kat gambar di bawah. Click aje :)

NURRAYSA ~ Glowing DD Moist Cake (Color Option: Medium)  

Gabungan Foundation + Concealer + Powder (3 dalam 1)
Menutup semua cela dan merawat wajah
Mesra solat
Tanpa silicon
SPF 50++
Free span 


Thursday, June 8, 2017

Cerita beg lagi~



Hai assalam uols !
Sekarang ni akak nak cerita pasal beg 3 in 1 ni pulak. Punya lama telek beg ni.. takut tak ada kualiti sebab rm30 utk 3 beg - backpack crossbody dengan clucth. Tapi sebab rm30 akak nak mempertaruhkan nasib tengok ok ke tak. Kalau tak ok, akak nak return la.. beg-beg ni.

Black

Blue

Purple



Menarik tertarik dengan warna winered ni. comel aje. 

3 pcs set: Backpack, Crossbody Bag and Clutch
Material: Waterproof Nylon
Perfect For Eyeryday Use
Worth Every Penny
RM 30.00
Before RM 99.00,
You save 70%

My Umbrella

Arini akak nk cerita pasal payung inverted ni, senang cite payung ni menyenangkan hidup. Bila masuk kete dah lah hujan terkial-kial nak tutup payung tutup pintu pastu puas la berair-air kena dari payung. Dengan payung ni senang hidup akak. 



C-Hook Handle
2Piece layer fibre
UV-Protection

Fancy Unique Innovative Design C Handle Umbrella is an umbrella with a unique design that is very interesting and a C-shaped handles that make it easy to grasp tightly during heavy rains. 

With Umbrella upside down, you got a lot of convenience than a regular umbrella. You will no longer exposed to rain when going out of the car and would not get soaked when the umbrella is closed. 

Features 

Reverse Open Umbrella 
This inverted umbrella design has a special use, you will no longer exposed to rain at the time out of the car due to the way open umbrella with directions reversed. 

UV Protection 
C handled umbrella made of special materials that can protect you from UV rays. Protect your skin from sun burn and stay cool. 

C Hook 
The handle of the umbrella-shaped C allows you to hook into your wrist when your hands need to hold an object, but the umbrella remains stable and safe from the rain. 

Fiber Protection Protect Wind 
Umbrella framework made of Fiber is strong against the wind, you do not have to worry about broken frame when rainstorms come. 

Attention: Due to the construction of this unique umbrella inverse order, when opening tends to lead to the top, so it should be assisted manual / or snapped in order to form a bowl.

Tuesday, June 6, 2017

Jelitasara kah itu???



Bersiaran lagi, kali ini akak nk bli tudung jelitasara ni. Da lama aim shawl ni mai tengok comel2 je ni

Baby Blue

Burgundy


Mauve Purple



Violet

RM 35.00
Before RM 59.00,
Save 41% you!!

Sunday, June 4, 2017

Nurraysa Aidilfitri Promosi !!!




Sempena bulan puasa ada sales baik punya Nurraysa ni. Akak da try beli dan pakai DD moist cake dia mmg best. Senang aje pakai serius mesra wudhu la. Yang lagi best sekarang promosi harga runtuh sempena nak raya ni. Kali ni nak try skincare trial set dia, bli kombo la kongsi dgn kwn jimat sket ni.


sabun kolagen dia pun bagus kalau nak cuba sementara stok tgh ada.



Senang je nak order p kat link lazada bawah ni click click click 

Monday, April 3, 2017

Best glowing dd moist cake Nurraysa ni, saya da cuba. Bole cuba tengok promosi kat gambar di bawah. Click aje :)



1 resepi jadi 2 kuih 😁

Sekarang ni suka nak cuba buat kuih2 muih yang selalunya di beli hihi.. pau sambal juga donut. Bila cari resepi tengok takdelah susah sangat. Jadi hasilnya kat bawah



Nak buat nye cer ikut resepi kat bwh:-

Bahan adunan:
4 cawan tepung gandum
1/2 peket mauripan yis yang telah dikembangkan dengan air suam
2 sudu gula pasir
1 sudu majerin
2 sudu susu tepung
Sedikit garam
Sedikit air untuk mencanai doh

Cara sediakan pau/donut yang lembut gebu
Sediakan setengah paket mauripan yis dengan air suam dan satu sudu kecil gula pasir.
Kacau hingga larut dan biarkan hingga berbuih.
Masukkan tepung ke dalam mangkuk, buat lubang dan masukkan semua bahan-bahan dan uli hingga lembut.
Kemudian buat bentuk bulat / gelang saiz ikut kesukaan sendiri.
Biarkan doh sampai mengembang sejam sehingga seganda.
Goreng pau/donut dengan minyak penuh supaya masak rata dengan gunakan api yang sederhana.
Bila sudah kekuningan, angkat dan toskan minyak.
Bila sudah sejuk, boleh belah dua pau (jangan belah sampai habis) dan masukkan inti sambal tumis dan timun.
Untuk donut, kisar gula kasar dan salut ke donut. :)
Siap untuk dihidang.

Thursday, March 30, 2017

Mee Bandung Muo





Bahan-bahannya:
1@2 plastik mee kuning
4 ke 6 ekor udang
4 ketul fishcake potong nipis
1 plastik kecil fish ball di belah 2
1@2 biji bwg besar
3 ulas bwg putih
5 tangkai cili kering blend @ lada boh
2 biji keledek (size kecil) 
    - direbus dan dilenyek
  - klu tak nak letak pun takpe tapi sila lebihkan kacang supaya kuah pekat.
2@3 biji telur
4 helai sawi potong kecil2
segenggam udang kering(blend atau tumbuk)
seketul daging di hiris(rebuskan dan simpan air nya)
suku cawan kacang tanah goreng(ditumbuk)
   
Bahan hiasan:   
bawang goreng
cili merah hiris
limau kasturi  
   
Celur mee kuning dengan air panas. Toskan. Blendkan bwg besar,bwg putih,cili kering. Panaskan minyak dan tumis hingga cili masak.
Masukkan udang kering yang telah diblend hingga naik bau.
Kemudian masukkan air rebusan daging, hirisan daging dan udang basah. Didihkan.
Masukkan pula gula dan garam secukup rasa. Masukkan sedikit demi sedikit keledek lenyek dan kcg tanah. Rasa kuah kalau rasa tak ok
bubuh keledek lenyek dan kacang tanah lagi sekiranya kurang pekat.
Kecilkan api. Pecahkan telur sebiji2. Jgn kacau supaya telur tidak pecah.
Biarkan telur masak. Akhir skali masukkan sawi. Rasa masakan cukup rasa. Kalau dah ok tutup api.


Letakkan mee semangkuk2, curahkan kuah di atasnya. Hiaskan dengan bawang goreng, cili merah hiris dan limau kasturi.
Lepas tu baca bismillah, dah boleh makan. Yey!